Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.04.2015.

Pripreme za centralnu svečanost povodom Dana Vojske u Takovu



U spomen parku Takovski grm danas je održana provera pripremljenosti jedinica Vojske Srbije za centralnu svečanost povodom obeležavanja dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana Vojske Srbije koji će se održati na tom znamenitom istorijskom mestu u četvrtak 23. aprila.

Ovogodišnju svečanost, koja odiše duhom dva značajna praznika, uz odavanje vojnih i državnih počasti ustanicima i polaganje venaca, obeležiće i atraktivni egzercir Garde, kao i primopredaja vojnih zastava koje će predsednik Republike Srbije dodeliti jedinicama ranga brigade Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković pripreme je ocenio ocenom „vrlo dobro“, ističući da će svi pripadnici Vojske Srbije koji u četvrtak budu u Takovu sigurno biti ponosni što su deo te svečanosti.

Današnjoj smotri prisustvovao je predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, a posetioci koji u četvrtak budu u Takovu biće u prilici da vide i nalet vazduhoplova, prikaz dela naoružanja i opreme, defile starih zastava koje odlaze u istoriju, kao i da uživaju u degustaciji vojničkog pasulja.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Припреме за централну свечаност поводом Дана Војске у Такову  | FLV