Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.04.2015.

Defile niškog Vojnog orkestra povodom Dana Vojske Srbije




U okviru obeležavanja predstojećeg praznika - Dana Vojske Srbije, Vojni orkestar Niš je danas ulicama tog grada priredio promenadni defile koji je otpočeo  nastupom na Trgu Kralja Milana, nakon čega je nastavljen u Obrenovićevoj ulici i na Trgu Kralja Aleksandra.

Građani Niša imali su prilike da uživaju u marševima i koračnicama: „Na Drinu“, „Vojvode Stepe“, „Kralja Aleksandra ~I~“, „1300 kaplara“...

„Drago nam je da je da na ovaj način možemo da ulepšamo dan našim sugrađanima. Nastupi Vojnog orkestra Niš su bili veoma zapaženi, a zadovoljstvo nam je što uvek možemo da primetimo oduševljenje kako mlađe tako i starije publike“- rekao je dirigent tog orkestra, kapetan Dejan Đorđević.

Vojni orkestar Niš nastupao je u gradovima širom Srbije, a veoma su zapaženi bili prošlogodišnji nastupi ovog orkestra na internacionalnim manifestacijama u  Bosni i Hercegovini,  Bugarskoj, kao i na festivalu „Spaska Bašnja“ u Ruskoj Federaciji.

Dan Vojske Srbije obeležava se nizom manifestacija u gradovima širom zemlje. U Domu Vojske Srbije u Nišu, povodom ovog praznika otvorena je i izložba „Srbija u Velikom ratu“.




photoFOTOGALERIJA