Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.04.2015.

Veliki uspeh naših pripadnika na 28. Beogradskom maratonu



Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostvarili su danas zapažene rezultate na 28. Beogradskom maratonu. Najveći uspeh ostvaren je u maratonskoj trci gde je u ženskoj konkurenciji, na zvaničnom Prvenstvu Srbije, šampionsku titulu odnela profesionalni vojnik Čegar Lukić Mariana. Mariana je pripadnik sportskog voda Vojne akademije i stazu dugu 42,195 kilometara istrčala je posle samo 10 meseci od porođaja.

U muškoj konkurenciji trećeplasirani na Prvenstvu Srbije u maratonu bio je potpukovnik Nenad Milosavljević iz Uprave za obuku i doktrinu (J-7), četvrtoplasirani je kapetan Blažo Maksimović iz RViPVO dok je petoplasirani na državnom prvenstvu profesionalni vojnik Miroslav Marković iz Komande za obuku.

U polumaratonskoj stazi debi su imali državni sekretar Zoran Đorđević i general major Goran Radovanović.

Na 28. Beogradskom maratonu učestvovalo je 4484 takmičara i takmičarki iz 40 zemalja, među kojima i više od 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U najtežoj disciplini, maratonu na 42,195 km nastupilo je sedmoro, dok je polumaratonsku stazu od 21,1 km uspešno istrčalo 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Najbolji u maratonskoj trci bili su Sang Silas Kipngetič iz Kenije, u muškoj konkurenciji i Adunga Abebu Gelan iz Etiopije među ženama, dok su u polumaratonu pobednici takmičari iz Srbije, Velimir Bojović i Ana Subotić.

Pomoć organizaciji 28. Beogradskog maratona pružilo je 100 kadeta Vojne akademije i 50 učenika Vojne gimnazije.
photoFOTOGALERIJA