Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2015.

Sastanak državnog sekretara Đorđevića i generala Bartelsa



Državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a generalom Knudom Bartelsom.

Sastanak državnog sekretara Đorđevića i generala BartelsaĐorđević i Bartels složili su se da je zajednički cilj Srbije i NATO očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, a bilo kakva političko-bezbednosna destabilizacija na ovim prostorima nikome ne ide u prilog.

Usvajanjem Individualnog akcionog plana partnerstva (~IPAP~) potvrđujemo opredeljenost za jačanje partnerstva sa NATO u okviru Programa Partnerstvo za mir, istakao je državni sekretar Đorđević. Usvajanje plana partnerstva ~IPAP~ omogućava kvalitetniju saradnju koja će doprineti izgradnji interoperabilnosti naših oružanih snaga za angažovanje u međunarodnom okruženju.

Državni sekretar Zoran Đorđević rekao je da je Srbija opredeljena za još intenzivnije angažovanje u multinacionalnim operacijama pod mandatom UN i EU. Izveštaji koje dobijamo sa terena, iz različitih mirovnih misija, potvrđuju da su pripadnici Vojske Srbije visoko profesionalni u izvršavanju postavljenih zadataka.

Đorđević i Bartels naglasili su značaj saradnje Vojske Srbije i KFOR, koja će biti prioritet i u narednom periodu. Vojska Srbije i KFOR su kredibilni partneri i nastaviće da unapređuju saradnju.

Na sastanku je istaknuto da najnovija bezbednosna pretnja u vidu delovanja tzv. Islamske države predstavlja ozbiljnu pretnju ne samo za region Bliskog istoka, već i za evroatlantski prostor. Zaključeno je da se samo zajedničkim delovanjem možemo suprotstaviti svim bezbednosnim rizicima i pretnjama.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Састанак  | FLV