Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.04.2015.

Ministar Gašić u Kraljevu



Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u Kraljevu i 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Morava“ u Lađevcima.

U kraljevačkoj kasarni „Jovan Kursula“ ministru i njegovim saradnicima predstavljeni su zona odgovornosti Druge brigade KoV-a, razmeštaj jedinica i težišni zadaci za naredni period.

Na vežbalištu „Karapandža“ prikazan je deo sadržaja taktičke i tehničko stručne obuke jedinica rodova i i službi Druge brigade KoV-a. Prikazu su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović i komandant Druge brigade KoV-a brigadni general Dragoslav Sladaković.

Ministar Gašić pohvalio je spremnost i uvežbanost pripadnika Druge brigade KoV-a i istakao da su oni jedni od pripadnika koji su „izneli najveći teret na svojim leđima u 2014. godini tokom pomoći civilnom stanovništvu“.

- Vi zaslužujete bolje uslove za rad i život, kao i veće plate. Zadatak mene, kao ministra odbrane, i zadatak načelnika Generalštaba i svih nas ovde je da vam to i obezbedimo, rekao je ministar Gašić.

Na aerodromu „Morava“, ministar odbrane i komandant RV i PVO general-major Ranko Živak obišli su 98. vazduhoplovnu brigadu. Zadatke i namene jedinice, kao i rezultate rada, ministru odbrane predstavio je komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Aleksandar Bjelić.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Mинистар Гашић у 2. бригади КоВ | FLV
Министар Гашић на аеродрому "Морава" у Лађевцима | FLV