Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.03.2015.

Analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti VS za 2014. godinu



Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2014. godinu održana je danas u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu.

Analizi su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

U toku analize sagledani su uslovi u kojima je Vojska Srbije izgrađivala operativne i funkcionalne sposobnosti, zadaci izvršeni u 2014. godini, stanje kadra i logistike u funkciji izgradnje operativnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Komande za obuku za izvršenje dodeljene misije i elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2014. godinu, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Održana analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti VS za 2014. godinuPredsednik Tomislav Nikolić, obraćajući se prisutnima, istakao je da je zadovoljan ocenom jer je uočljiv napredak u odnosu na prethodnu godinu. On je naglasio da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Republike Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve.

- Naša vojska je uzor u regionu i šire – istakao je predsednik Nikolić.

On je takođe rekao da je svestan da Vojska Srbije deli sudbinu građana, samim tim i nedaće, i da treba otići do svakog vojnika, razgovarati sa njim i uliti mu nadu u bolja vremena.

Posle analize organizovan je prikaz naoružanja i opreme koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije u narednom periodu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Анализа | FLV