Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2015.

Potpisan Ugovor o dugoročnom stambenom kreditiranju profesionalnih vojnih lica





Ministar odbrane Bratislav Gašić i predsednik Izvršnog odbora banke Sosijete Ženeral Srbija Frederik Kuen potpisali su danas u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba Ugovor o realizaciji programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2015. godinu.

Tim putem, do sada je stambeno pitanje, pod veoma povoljnim uslovima rešilo 1.783 oficira i podoficira Vojske Srbije.

Kako je istakao ministar Gašić, kada postoji volja, rezultati ne mogu da izostanu, o čemu svedoči današnje potpisivanje Ugovora, koji je važan korak u rešavanju stambenog pitanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Odlukom da se pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane ponudi najniža kamatna stopa, Sosijete Ženeral banka nas je podržala na jednom od naših najvažnijih zadataka. Nastavljamo da stvaramo bolje uslove za rad i da obezbeđujemo veću materijalnu sigurnost za pripadnike Vojske Srbije – naglasio je ministar je Gašić.

Prema njegovim rečima, broj onih koji čekaju na rešenje stambenog pitanja skoro svakog dana se smanjuje, što je odličan rezultat postignut u sistemu odbrane tokom prethodne dve i po godine.

- Taj rezultat mora da bude još mnogo bolji i zbog toga nam je veoma važna podrška jedne ovakve eminentne banke, kao što je vaša i očekujem da će i ostale banke koje posluju u Srbiji slediti vaš primer – poručio je ministar odbrane dodajući da pripadnici sistema odbrane koji svakodnevno rade na očuvanju mira ovim ugovorom su korak bliže i pronalaženju mira i u svom domu.

Izražavajući zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa Ministarstvom odbrane, predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Kuen istakao je da su pripadnici sistema odbrane uredne platiše. On je, takođe, objasnio da je potpisanim ugovorom ta banka obezebedila veoma povoljne uslove srpskim vojnicima kada je reč o stambenim kreditima.

- Sosijete ženeral banka je lider na tržištu stambenih kredita, jer ima oko 12.000 klijenata koji su podigli stambeni kredit –istakao je Kuen, dodajući da to svedoči da je ta banka kredibilan partner za zaključenje ovakvog projekta.

Prema njegovim rečima, period otplate je 360 meseci, a kamatna stopa 3,5 odsto uz šestomesečni euribor, a učešže od 25 odsto preuzima na sebe Ministarstvo odbrane.

Cilj je, kako je istakao Kuen, izgradnja čvrstih i dugoročnih odnosa sa našim klijentima.

Kako je rečeno, odobravanje kredita dozvoljeno je i bez učešća korisnika, ne postoji starosna granica u trenutku podnošenja zahteva, a otplata kredita traje do 70. godine korisnika. Ove godine, takođe, za te namene obezbeđeno je 500 miliona dinara, a Sosijete ženeral banka je jedina i prva banka koja se odazvala pozivu Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita da zaključi ugovor za realizaciju programa dugoročnog stambenog kreditiranja za 2015. godinu. Pripadnici Vojske Srbije imaće i pogodnost brze obrade dokumentacije, kao i to da nepokretnost koju budu kupovali neće morati da bude novoizgrađena.

Odgovarajući na novinarska pitanja o izveštajima o uzrocima nedavne helikopterske nesreće, ministar Gašić je istakao da on očekuje da će izveštaji komisija koje je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković biti kod njega na uvidu danas, a da je u trenutku pada helikoptera bio u svojoj porodičnoj kući u Kruševcu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране Братислав Гашић | FLV
Председник Извршног одбора банке Сосијете Женерал Србија Фредерик Куен  | FLV
Потписивање уговора | FLV