Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2015.

Sastanak sa ambasadorom Republike Koreje



Sastanak sa ambasadorom Republike KorejeMinistar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa ambasadorom Republike Koreje Li Do-hunom o mogućnostima za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrane.

Na sastanku su predstavljeni kapaciteti odbrambene industrije Srbije i mogućnosti saradnje u toj oblasti. Korejskoj strani je ponuđeno da obiđe istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete Ministarstva odbrane, u skladu sa interesovanjem.

Imajući u vidu angažman korejske vojske u mirovnim operacijama, zajednički je konstatovano da razmena iskustva iz te oblasti kao i uspostavljanje saradnje između centara za mirovne operacije predstavljaju obostrani interes.

Gašić i Do-hun razgovarali su i o mogućnostima realizacije zajedničkih razvojnih projekata i uspostavljanju saradnje službi u obaveštajno-bezbednosnom sektoru.

Ministar odbrane Srbije predao je korejskom ambasadoru Do-hunu Katalog školovanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i predložio što skorije usaglašavanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između dve zemlje.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Састанак | FLV