Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2015.

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba



U kruševačkoj kasarni "Car Lazar" danas je održana zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije na kojoj su čelni ljudi sistema odbrane razmatrali aktuelnosti i sagledali stanje u sistemu.

Posle sednice kolegijuma,  u spomen sobi kruševačke kasarne, ministar Gašić  susreo se sa nedavno penzionisanim generalima Vojske Srbije i tom prilikom uručio im vojne-spomen medalje za izuzetan doprinos sistemu odbrane.

  U obraćanju generalima, ministar Gašić je istakao da su svi oni dali nemerljiv doprinos operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije.

 - Danas smo ovde jer smo ponosni na vaš rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Očekujemo da ćete sa nama biti i ubuduće. Siguran sam da će nam  svaki vaš savet i iskustvo pomoći i koristiti. Siguran sam i da ćete i vojna odličja, koja ste danas dobili, ponosno čuvati, i  u određenim prilikama nositi kao što je to uvek činio srpski oficir, rekao je ministar Gašić.

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, članovi kolegijuma i penzionisani generali posetili su manastir "Sveti Roman" kod Kruševca.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Колегијум | FLV
Обраћање министра Гашића | FLV
Додела медаља | FLV