Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2015.

Dodeljeni sertifikati Vojne kontrole kvaliteta



Dodeljeni sertifikati Vojne kontrole kvalitetaSertifikati organizacijama koje su svoje opredeljenje za unapređenje kvaliteta svog poslovanja podelile sa Vojnom kontrolom kvaliteta Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane, kao sertifikacionim telom za integrisane menadžment sisteme (IMS) kvaliteta, dodeljeni su danas u Domu Garde na Topčideru.

Direktor Vojne kontrole kvaliteta pukovnik dr Ivica Marjanović istakao je da je broj sertifikovanih ocenjivača IMS od 2012. godine do danas utrostručen.
- Vojna kontrola kvaliteta je u proteklu godinu ušla s veoma ambicioznim planovima koji su, uz redovne zadatke na obezbeđenju kvaliteta proizvoda NVO i sertifikacije, težišno i realizovani. Iako je uticaj standarda kvaliteta na svakodnevne aktivnosti u realizaciji zadataka i dodeljenih misija pripadnika sistema odbrane često neprimetan, oni pružaju ogroman doprinos svim aspektima našeg života i rada, rekao je direktor Vojne kontrole kvaliteta.

Dodeljeni sertifikati Vojne kontrole kvalitetaPukovnik Marjanović je posle sprovedene procedure za sertifikaciju, na predlog komisije, doneo odluku o dodeli sertifikata određenim organizacijama. Među njima su Vojnomedicinska akademija, „Prva iskra – Namenska“ a.d. Barič, Vojnotehnički institut i ostale. Ovogodišnji dobitnik Oskara kvaliteta za 2014. godinu je „Prvi partizan“ a.d. Užice.

Vojna kontrola kvaliteta je unutrašnja organizacijska jedinica Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane, nadležna za planiranje, organizovanje i obezbeđenje kvaliteta materijalnih resursa u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Obezbeđuje i kontroliše kvalitet pokretnih stvari u svim fazama životnog ciklusa proizvoda, od razvoja preko serijske proizvodnje do otuđenja proizvoda iz sistema odbrane.