Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2015.

Taktička vežba sa bojnim gađanjem „Zima 2015“



Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, prisustvovali su danas izvođenju taktičke vežbe sa bojnim gađanjem „Zima 2015“ na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ nedaleko od Ćuprije.

Na današnjoj vežbi, čija je tema bila „Ojačani pešadijski bataljon u odbrani sa prelaskom u napad“, učestvovalo je 808 pripadnika 4. brigade Kopnene vojske i 22 pripadnika 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Ministar Gašić je istakao da je vežba bila prilika da se sagledaju operativne sposobnosti i kvalitet obuke pripadnika 4. brigade, koja je jedan duži period provela u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Taktičkavežba sa bojnim gađanjem „Zima 2015“- Ono što je prikazano je za svaku pohvalu a predstavlja deo aktivnosti u okviru prve misije Vojske Srbije – rekao je ministar odbrane izražavajući zadovoljstvo rezultatima viđenim tokom današnjeg uvežbavanja, čiji je cilj bio prikazivanje obučenosti jedinica u pripremi i izvođenju borbenih dejstava u zimskom periodu.

Čestitajući učesnicima vežbe, ministar Gašić je vežbu ocenio ocenom „vrlo dobro“.

Od borbenih sredstava, tokom vežbe, upotrebljeni su tenkovi M-84, borbena vozila, samohodna haubica, oklopni transporteri, helikopteri, minobacači, kao i borbeni helikopteri Gama.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Обраћање министра Гашића | FLV
Вежба | FLV