Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2015.

Promovisani novi doktori nauka Univerziteta odbrane



Promovisani novi doktori nauka Univerziteta odbraneSvečana promocija 13 doktora nauka Univerziteta odbrane održana je danas u Centru za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije. Diplome doktorima nauka uručio je rektor Univerziteta general-major prof. dr Mladen Vuruna.

Svečanosti održanoj povodom obeležavanja Dana Univerziteta odbrane – 24. februara i četiri godine od njegovog formiranja, prisustvovali su predstavnici te visookoobrazovne institucije, načelnici Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, članovi komisija za ocenu i odbranu doktorata i članovi porodica novih doktora nauka.

General Vuruna rekao je da je Univerzitet odbrane “mlad i nevelik”, ali da se u sastavu te ustanove nalaze dve veoma značajne visokoobrazovne institucije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Promovisani novi doktori nauka Univerziteta odbrane- Novih 13 doktora nauka govori o kontinuitetu u obrazovanju, a ono je višedecenijsko. Takođe, govori i da ćemo ubuduće imati kadar koji će moći da se nosi sa svim izazovima i problemima koji se javljaju u sistemu odbrane, i da ih reši primenjujući naučne metode, istakao je rektor Univerziteta odbrane.

Prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane prof. dr Mirjana Životić-Vanović predstavila je nove doktore nauka –potpukovnike Aleksandra Cakića, Dejana Ivkovića, Dragana Petkovića, zatim majore Dalibora Jovanovića, Nenada Dimitrijevića i Damira Jerkovića, kao i vojnog službenika Dušan Ćurčić i pukovnika u penziji Pavla Pavkovića.

Zvanje doktora nauka dobili su i potpukovnici asistenti Zoran Trifunović, Zoran Kostić, Milomir Gačević, Dane Nenadić kao i vojni službenik asistent Aneta Perić.

photoFOTOGALERIJA