Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.02.2015.

Ansambl “Binički” na balu u Brčkom



Ansambl “Binički” na balu u BrčkomUmetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” nastupio je sinoć na tradicionalnom Svetosavskom balu u Brčkom, na severu Bosne i Hercegovine.

Bal u gradskom hotelu “Jelena” organizovala je Svetosavska omladinska zajednica Srpske pravoslavne crkve iz Brčkog, uz blagoslov njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Ante Domića.

Uz Ansambl, kojim je dirigovao maestro Pavle Medaković, goste su zabavljali solisti Ansambl “Binički” na balu u BrčkomJelena Tomašević i Dejan Pešić, glumac Goran Jokić, Crkveni hor “Sveti Stefan Dečanski” i Kulturno-umetničko društvo Srpskog prosvetno-kulturnog društva “Prosvjeta”. Na repertoaru su bile kompozicije “Kraljevo kolo”, “Što se bore misli moje”, “Somborske ruže”, “Marš na Drinu”, zatim “Srpkinja”, “Ovo je Srbija”, “Tamo daleko” i ostale.

Ovogodišnji Svetosavski bal u Brčkom posvećen je jubilejima – 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka i 20 godina od potpisivanja Mirovnog sporazuma u Dejtonu, a u slavu i čast Svetog Save.

Prihod sa ovogodišnjeg Bala biće iskorišćen u humanitarne svrhe.

photoFOTOGALERIJA