Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.12.2014.

Ministar Gašić u Zrenjaninu



Ministar odbrane Bratislav Gašić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su danas sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave kasarnu „Svetozar Toza Marković“ u Zrenjaninu, koja je iz Master plana vraćena na raspolaganje Komandi za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije.

Tokom obilaska zrenjaninske kasarne, zamenik komandanta Komande za obuku general-major Mlađen Nišević informisao je ministra Gašića o dosadašnjim rezultatima, kao i o narednim koracima u vezi sa namenom pomenute kasarne.

U zrenjaninskoj Gradskoj kući, ministar Gašić sastao se sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predstavnicima lokalne samouprave kada je istakao da je taj grad danas dobio još jednu fabriku.

- Otvaranje kasarne i povratak Vojske Srbije za Zrenjanin znači dodatnih 250 radnih mesta. U narednom periodu popunićemo sastav profesionalnim vojnicima i ljudima iz civilstva, rekao je ministar Gašić dodajući da će u narednih mesec i po dana uz pomoć lokalne samouprave biti završeno asfaltiranje i još neki infrastrukturni radovi.

Vojska je, prema rečima ministra Gašića, obezbedila da njeni pripadnici budu smešteni u adekvatnim uslovima, a takođe je izrazio žaljenje, što je uprkos tome što je kasarna 2006. godine bila renovirana, doneta odluka da se ona napusti.

- Sada ponovo moramo da izdvajamo sredstva, a kako je mazut bio ostao u energani, ona ne može da bude puštena u rad, što je ogromna šteta – ocenio je ministar odbrane izražavajući očekivanje da će o tim pitanjima postojati dobar odnos sa lokalnom samoupravom.

Tokom razgovora, istakao je ministar Gašić, bilo je reči i o Domu vojske koji će uskoro biti dat gradu na korišćenje, o budućnosti aerodromu Ečka, ali i o opremanju ambulante kako bi vojni osiguranici u tom gradu imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu. On je, takođe, pomenuo i zahtev Zrenjanina da bude domaćin ovogodišnje svečanosti povodom Dana vojske, koji će Generalštab razmotriti.

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što je vojska vraćena u taj grad. On je dodao da će biti uloženi napori u rešavanju problema o kojima je bilo reči tokom sastanka.

Odgovarajući na pitanja novinara o situaciji u Majdanpeku, ministar Gašić je rekao da je ona veoma teška, jer su pala dva velika dalekovoda, koji moraju da budu hitno osposobljeni.

- Na putu su tri velika agregata Vojske Srbije, od kojih jedan ide u bolnicu, drugi u vodovod, a treći gde lokalna samouprava to bude tražila – istakao je ministar Gašić dodajući da će i Vojska Srbije poslati u pomoć i ljudstvo kako bi prevazišli tešku situaciju u kojoj se nalaze građani.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Посета министра Гашића Зрењанину | FLV
Обраћање министра Гашића | FLV
Обраћање градоначелника Зрењанина | FLV
Одговори на новинарска питања | FLV