Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.11.2014.

Koncert "Put ka belkantu" u Domu Vojske Srbije



U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ večeras je održao koncert „Put ka belkantu“ u saradnji sa studentima Fakulteta muzičke umetnost, što predstavlja deo ciklusa koncerata prof. Nikole Kitanovskog i pijaniste Milivoja Veljića.

Koncertom operskih arija dirigovala je Vesna Šouc, a nastupili su - soprani Ivana Petrović, Ana Stanković, Evgenija Jeremić, Marija Čuposka i Ana Marčetić, mecosoprani Ljubica Vraneš i Dragana Popović i tenori Ljubomir Popović i Vanja Biserčić.

Oni su izveli kompozicije iz Verdijevih “Otela“, „Sicilijanskih večeri“, „Lujze Miler“ i „Aide“, Donicetijevog „Don Paskvalea“, Dvoržakove „Rusalke“, Pučinijevih „Madam Baterflaj“ i „Toske“, Bizeove „Karmen“ i ostalih, a na kraju su zajedno izveli kompoziciju iz „Travijate“.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Petar Bošković prisutnima je rekao će takvi, i slični, koncerti od sada biti organizovani barem jednom mesečno u Domu Vojske Srbije.

Projekat „Put ka belkantu“ pruža mogućost mladim pevačima da javnim nastupima osiguraju novostečene veštine i znanje iz oblasti umetničkog pevanja. U saradnji sa ansamblom „Binički“ do sada je održano osam celovečernjih operskih gala koncerata.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV