Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.11.2014.

Ministar Gašić na 3. međunarodnom sajmu sporta



Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je 3. međunarodni sajam sporta "Sportska strana Srbije", otvoren danas u Beogradu. On je prisustvovao prikazu obučenosti bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre", čiji su pripadnici demonstrirali borilačke veštine koje koriste u realizaciji svojih zadataka, nakon čega je, u društvu ministra sporta i omladine Vanje Udovičića, obišao štandove vaterpolo i rukometnog saveza, Sporskog saveza grada Kruševca i Paraolimpijskog komiteta Srbije.


Ministar Gašić je čestitao Udovičiću na uspešno organizovanoj manifestaciji, i posebno istakao značaj posete paraolimpijcima.

– Mnogo je bivših pripadnika Vojske Srbije, koji su, nažalost, u invalidskim kolicima i u prilici da budu svojevrstan most sa sportistima sa posebnim potrebama, kojima su svi resursi Ministarstva odbrane na raspolaganju – rekao je ministar i dodao da je veoma važno sa Ministarstvom sporta i omladine raditi na zajedničkim ciljevima, a da je Sajam sporta manifestacija koja je potrebna Srbiji.

Nešto ranije sajam, koji ove godine prvi put ima međunarodni karakter, otvorio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, koji je istakao da su sportisti ponos nacije i najbolji ambasadori svoje zemlje u svetu.

- I ubuduće ćemo činiti sve da stvaramo uslove da sport bude uvek bolji danas nego juče, a poseban trud ćemo uložiti u razvoj dečijeg i školskog sporta - rekao je Udovičić i, "uprkos teškim vremenima", najavio nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Šef srpske delegacije pri ~CISM~, brigadni general Siniša Radović, održao je veoma posećenu prezentaciju na kojoj je predstavio Savet za vojne sportove, misiju i ciljeve te organizacije formirane 1948.godine, kao i uspehe srpskih sportista na takmičenjima pod okriljem ~CISM~.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Изјава министра Удовичића | FLV
"Кобре" на Сајму спорта | FLV