Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.11.2014.

Seminar o upravljanju intelektualnom svojinom u sistemu odbrane



Seminar o upravljanju intelektualnom svojinom u sistemu odbraneTrodnevni seminar u okviru projekta „Izgradnja modela institucionalne politike upravljanja intelektualnom svojinom u sistemu odbrane“ koji finansira Evropska komisija u okviru programa ~TAIEX~ (posebno odeljenje u okviru Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije), započeo je danas u Domu Vojske Srbije.

Organizator seminara je Uprava za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane koja je pre dve godine, preko Direkcije za upravljanje projektima Sektora za budžet i finansije, predložila i pokrenula ovaj projekat.

Seminar o upravljanju intelektualnom svojinom u sistemu odbraneUčesnicima seminara iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, iskustva u upravljanju intelektualnom svojinom prestaviće eksperti iz Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Geret Džons i Bevan Brounhil. Programom su planirana izlaganja eksperata iz Ujedinjenog kraljevstva kao i predstavnika Uprave za strategijsko planiranje kao i ekspertski razgovori o određenim pitanjima iz oblasti zaštite i upravljanja intelektualnom svojinom.

Cilj projekta je da se u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, posebno u visokoškolskim i naučnoistraživačkim ustanovama, organizacionim jedinicama koje se neposredno bave nabavkom i prodajom, preduzećima odbrambene industrije, koje u delokrugu svog rada realizuju zadatke u vezi sa istraživanjem i razvojem, nabavkom i prodajom, transferom tehnologija i proizvodnjom, reguliše upravljanje intelektualnom svojinom.