Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2014.

Ministar Gašić i general Diković posetili Sajam knjiga




Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas, sa članovima kolegijuma i predstavnicima sajma, 59. međunarodni beogradski sajam knjiga i štand Medija centra „Odbrana“.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Petar Bošković pozdravio je prisutne i istakao da je poseta vojnog vrha štandu Medija centra „Odbrana“ postala tradicija.

Direktor Medija centra „Odbrana“ pukovnik Stevica S. Karapandžin predstavio je delatnost te kuće kao i izdanja objavljena u periodu između dva Sajma knjiga, i posebno istakao 12 dela koja svakog dana na štandu imaju sajamsku promociju.

Ministru Gašiću, generalu Dikoviću i predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predstavljeni su „Vladari srpskih zemalja“ pukovnika mr Milivoja Pajovića, „Sveti ratnici-Žitija svetih vojskovođa i vojnika“ pukovnika dr Borislava Grozdića, „Mlada Bosna“ dr Radoslava Gaćinovića, „Vojvoda Petar Bojović-Između pohvale i pokude“ Božidara Jovovića, „Slučaj Ranković-Iz Arhiva KOS-a“ grupe autora, zatim „Raketni sistemi u odbrani malih država“ general-majora Miodraga Gordića i majora Ivana Petrovića i „Informacioni sistemi logistike“ generala u penziji Danka Jovanovića.

Takođe, pukovnik Karapandžin predstavio je i knjige objavljene povodom jubileja stogodišnjice Prvog svetskog rata – „1914-2014 Zašto revizija“ dr Mileta Bjelajca i „Memoari“ generala Svetomira Svete Đukića, a potom i dve knjige o srpskom vojnom sanitetu u Prvom svetskom ratu i 32. ediciju knjige „Veliki rat Srbije“.

Predstavljen je i Kalendar Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za 2015. godinu posvećen obeležavanju 100 godina od bitke za Beograd tokom 1915. godine, a današnje predstavljanje delatnosti Medija centra „Odbrana“ upotpunio je i Ljubomir Ljuba Manasijević koji je otpevao pesmu posvećenu svim srpskim ratnicima.

Ministar Gašić i general Diković, sa članovima kolegijuma, posetili su i štandove izdavačkih kuća „Pravoslavna reč“, „Službeni glasnik“ i „Zavod za udžbenike“.

Večeras je štand Medija centra „Odbrana“ posetio i ministar pravde Nikola Selaković, kome je direktor pukovnik Stevica S. Karapandžin predstavio nova izdanja te vojne izdavačke kuće.




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Посета сајму | FLV