Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.10.2014.

Analiza vojne parade „Korak pobednika“



Analiza vojne parade „Korak pobednika“U Domu Garde na Topčideru danas je održana analiza vojne parade „Korak pobednika“ kojoj su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, sa najbližim saradnicima, kao i komandanti ešelona i podešelona koji su bili uključeni u organizaciju te svečanosti.

U ime komande parade, zamenik komandanta general-major Vojin Č. Jondić ocenio je da je zadatak organizacije parade izvršen uspešno. On je dodao da su tokom parade bezbednosni rizici bili svedeni na minimum, da nije bilo vanrednih događaja niti događaja koji narušavaju život i zdravlje ljudi, kao ni oštećenja vojnih i civilnih sredstava.

Ministar Gašić je, obraćajući se okupljenim starešinama, izrazio zahvalnost svima koji su napornim radom i zalaganjem doprineli da parada „Korak pobednika“ bude uspešno izvedena, što istovremeno svedoči i o velikoj ljubavi prema Srbiji i Vojsci Srbije.

Analiza vojne parade „Korak pobednika“- Priliku koja nam se pružila posle 29 godina iskoristili smo jer smo bili tim, jer svi podjednako volimo našu Vojsku i svi smo želeli da pokažemo sebe u najboljem svetlu – poručio je ministar Gašić dodajući da u prilog toj činjenici idu i pozitivni utisci gostiju, posetilaca i gledalačke publike širom naše zemlje.

Današnji skup bio je prilika da se analiziraju iskustva, problemi i načini njihovog rešavanja u pripremi i izvođenju parade „Korak pobednika“, kao i da se iznesu predlozi koji bi unapredili organizaciju ovakvih ili sličnih svečanosti u budućnosti. Komandanti ešelona i podešelona, kao i članovi komande parade bili su složni u oceni visokog stepena saradnje i koordinacije među svim učesnicima, a kratak vremenski rok za pripremu svečanosti naznačen je kao ograničavajuća okolnost.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Анализа | FLV