Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.09.2014.

Šest decenija od promocije prve klase inžinjerijskih podoficira



Povodom 60 godina od završetka školovanja prve klase redovno školovanih podoficira posle Drugog svetskog rata, od 1952. do 1954. godine, u Domu Vojske Srbije u Beogradu organizovan je prijem prvih posleratnih podoficira inžinjerije.

Šest decenija od promocije prve klase inžinjerijskih podoficiraU ime Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane dočekali su ih komandant Centralne logističke baze brigadni general Petar Latković i načelnik Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane pukovnik Milorad Đokić sa saradnicima, prezentujući im stanje u Vojsci i rodu inžinjerije danas.

– Ljudi kao vi, koji provedu čitav radni vek u vojsci služeći svojoj zemlji i ostvarujući vrhunske rezultate, i koji ničim ne ukaljaju obraz svoje profesije i vojnog dostojanstva zaslužuju posebno poštovanje. Vi ste svojim radom, znanjem i zalaganjem u najtežim vremenima za vojsku postavili stabilne temelje roda inžinjerije. Mi, vaše mlađe kolege, u novim uslovima, nastojimo da te temelje koliko je moguće očuvamo i nadogradimo. Kao inžinjerci, ponosni smo što se družimo danas s vama jer gotovo da nema roda koji se može pohvaliti da njihove prve klase obeležavaju šest decenija od završetka školovanja, i to na dan kada se najmlađa klasa kadeta Vojne akademije na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine promoviše u oficire – istakao je general Latković, prenoseći prisutnima čestitke načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.