Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.08.2014.

Poseta delegacije Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije



Poseta delegacije Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Delegacija Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, na čelu sa zamenikom načelnika Glavne operativne uprave, general-majorom Viktorom Viktorovičem Poznihirom, boravila je u poseti Upravi za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvodio je general-major prof. dr Mitar Kovač, načelnik Uprave za strategijsko planiranje, a u razgovorima je učestvovao i general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Srbije.

Na radnim sastancima razmatrana su pitanja iz oblasti metodologije izrade strategijsko-doktrinarnih dokumenata, metodologije izrade procene izazova, rizika i pretnji bezbednosti Republike Srbije i strategijskog planiranja. U okviru razgovora sa ruskom delegacijom analizirana je dosadašnja vojno-vojna bilateralna saradnja Generalštaba Vojske Srbije i Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, kao i mogućnosti za njeno unapređenje.