Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.08.2014.

General Diković obišao pripadnike Vojske angažovane u Obrenovcu



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na raščišćavanju u obrenovačkim naseljima stradalim u nedavnim poplavama koje su pogodile taj grad.

Tom prilikom, general Diković je istakao da pripadnici naše Vojske veš šest dana rade na rušenju objekata koji su predviđeni rešenjima i za koje ne postoje mogućnosti sanacije i adaptacije.


- Izuzetno sam zadovoljan efikasnošću rada naših pripadnika. Sa jučerašnjim danom uspeli smo da raščistimo 76 objekata, a za danas je planirano da bude raščišćeno još osam objekata, što je izuzetan tempo – naglasio je general Diković dodajući da mnogi građani Obrenovca pomažu vojsci da bi se što pre stvorili uslovi za izgradnju novih objekata pre zime. On je, takođe ocenio da je saradnja sa predstavnicima lokalne samouprave na visokom nivou.

Prema rečima šefa Radne grupe Kopnene vojske potpukovnika Živka Jovanovića, Vojska Srbije u ovoj fazi uklanja objekte koji su proglašeni neuslovnim za život, a na raščišćavanju je angažovano 67 lica iz svih sastava Kopnene vojske, kao i 35 mašina.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава генерала Диковића | FLV
Обилазак | FLV