Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.08.2014.

Ministar Gašić uručio ključeve stanova iz Fonda SOVO



Ministar Gašić uručio ključeve stanova iz fonda SOVOMinistar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas u Mirijevu ključeve devet stanova penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Reč je o stambenim interesentima Fonda za SOVO koji su raspadom SFRJ ostali bez stanova na teritoriji nekadašnjih republika.

Prema rečima ministra Gašića, današnja dodela je emotivan trenutak, jer su porodice devetoro penzionera, koji su čitav radni vek proveli u Vojsci Srbije, dobile krov nad glavom.

- U naredne dve i po godine, ako se nastavi ovim tempom, biće sprovedeno sve ono što je uspešno uvedeno u proteklih 120 dana, tako da ni jedan pripadnik Vojske Srbije, aktivan ili penzionisani, ne bude bez rešenog stambenog pitanja, istakao je ministar Gašić.

On je, takođe rekao i da još oko 19 i po hiljada pripadnika sistema odbrane ima nerešeno stambeno pitanje, ali da se taj broj smanjuje, jer postoje različiti načini za njihovo rešavanje.

Ministar Gašić uručio ključeve stanova iz fonda SOVO- Veliko je interesovanje za podizanje stambenih kredita, za šta smo izdvojili značajna sredstva u 2014. godini, a to ćemo predvideti budžetom i u 2015. godini – naglasio je ministar odbrane, dodajući da će se voditi računa i o novim pripadnicima sistema odbrane koji stasavaju, više nego što je to bilo u prethodnom periodu. On je, takođe, istakao da postoji veliki broj kategorija stambenih interesenata, ali da se predmeti ubrzano rešavaju i spiskovi revidiraju.

Danas je ključeve od stana u mirijevskoj ulici Kisela voda dobila i Stanislava Zec, koja je sa svojom porodicom 19 godina čekala rešavanje stambenog pitanja, a u međuvremenu je ostala bez muža i sina. Ona je izrazila zahvalnost Srbiji i Vojsci Srbije jer je posle toliko godina čekanja, u različitim prinudnim smeštajima, dobila stan u kome će živeti sa ćerkom.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Станислава Зец | FLV
Додела кључева | FLV