Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.08.2014.

Gašić otvorio most na Ribarskoj reci



Most koji su u mesnoj zajednici Kaona, iznad Ribarske reke, postavili juče pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona 2.brigade KoV, danas je otvorio ministar odbrane Bratislav Gašić. Postojeći most, kome gravitiraju stanovnici iz tri sela, oštećen je tokom bujičnih poplava pa je stanovništvo moralo da koristi 15 km duži zaobilazni put.

Ministar Gašić je, obraćajući se prisutnim meštanima i predstavnicima medija, istakao da je Vojska Srbije ponovo preuzela veću odgovornost i veći deo posla i da se aktivno uključila u obnovu oštećenih objekata.
-Ti ljudi su posvećeni svom pozivu, svojoj zemlji i ništa im nije teško da učine za svoj narod. Vidite, danas je nedelja i oni su svi tu, jer ove mostove nije dovoljno samo postaviti. Moraju da budu tu zbog bezbednosti. Mi smo u ovom trenutku postavili 34 mosta u Srbiji. Biće tu dok se ne poprave stari mostovi i vrate u prvobitno stanje.
U ovom trenutku Vojska je aktivno angažovana i na kopovima Kolubare, gde su naše pontonske jedinice već drugi mesec i pokušavamo vodu, koja je duboka 60 metara, da iscrpimo, kako bismo počeli da radimo na iskopu uglja, da ne bi imali velikih problema u zimskoj sezoni - rekao je ministar.

O karakteristikama teškog mehanizovanog mosta govorio je komandant garnizona Kruševac pukovnik Siniša Kresović. On je rekao da je nosivost mosta oko 40 tona, da je dug 20 metara i da sve što je potrebno za meštane sela Sušice može da prođe preko njega.

Ministar Gašić posetio je i kasarnu "Car Lazar" da bi pogledao kako napreduju završni radovi na parkingu i adaptaciji prostorija Centra ABHO. Za izvođenje tih radova obezbeđena su sredstva iz donacija.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Одговори на новинарска питања 1 | FLV
Одговори на новинарска питања 2 | FLV
Одговори на новинарска питања 3 | FLV
Пуковник Синиша Кресовић | FLV
Отварање | FLV