Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.07.2014.

Koncert orkestara Kopnene vojske Grčke i „Stanislav Binički“ u Novom Sadu



Koncert orkestara Kopnene vojske Grčke i „Stanislava Biničkog“ u Novom SaduNakon zajedničkog koncerta održanog juče u Svečanoj sali beogradskog Doma Vojske, Duvački orkestar Kopnene vojske Grčke i Umetnički anambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ večeras su održali koncert na novosadskom Trgu slobode kojim su se predstavili i brojnoj novosadskoj publici.

U bogatom i raznovrsnom dvočasovnom muzičkom programu, pravom poslasticom za muzičke sladokusce, centralnim trgom „Srpske Atine“ odjekivali su prepoznatljivi zvuci džez, evergrin i etno numera, ali i nadaleko poznatog sirtakija, i čuvenih srpskih marševa. Kraj svake muzičke numere, naročito zajedničkih u izvođenju oba orkestra i nastup vokala, propraćeni su burnim aplauzima oduševljenih Novosađana do bisa.

Koncerti koji su održani, sinoć u Beogradu i večeras u Novom Sadu, kao i koncert koji će sutra biti održan u Nišu, organizovani su u okviru obeležavanja stogodišnjice od početka Velikog rata i neguju tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV