Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2014.

Potpisan Protokol o donaciji Ministarstva odbrane Kine



Protokol o donaciji Ministarstva odbrane KineMinistar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Narodne Republike Kine u Beogradu Li Mančang prisustvovali su danas u Velikoj ratnoj sali potpisivanju Protokola o donaciji Ministarstva odbrane NR Kine Ministarstvu odbrane Republike Srbije i Vojsci Srbije, koja obuhvata opremu i medicinska sredstva u vrednosti od oko 350.000 evra.

Tom prilikom, ministar Gašić zahvalio je ambasadoru na još jednoj u nizu pomoći koju je NR Kina uputila Srbiji od kako su našu zemlju pogodile katastrofalne poplave u maju. On je podsetio da je Kina prošle godine, u maju, Vojsci Srbije donirala više od dva miliona dolara pomoći.

-Vojska Republike Srbije je u poslednja tri meseca imala značajno angažovanje i utrošak resursa, pre svega u pružanju medicinske pomoći našim sugrađanima i žiteljima širom Srbije, rekao je ministar odbrane i dodao da će dobijena medicinska oprema i sredstva popuniti deo utrošenih resursa. On je istakao da je sa vojnim izaslanikom NR Kine prethodnih dana razgovarao o mogućnostima za proširenje saradnje u vojno-vojnom, vojno-zdravstvenom i vojno-obrazovnom segmentu.

Protokol o donaciji Ministarstva odbrane KineAmbasador Mančang izrazio je zadovoljstvo što upravo na ovaj način započinje svoj mandat u Srbiji podsećajući da kineski i srpski narod povezuje dugogodišnje prijateljstvo.

- Povodom poplava koje su nanele veliku štetu Srbiji, kineski narod je uputio pomoć, koja je mala, ali simbolizuje podršku naroda, rekao je ambasador Mančang i dodao da će vreme koje provede na mestu ambasadora u Beogradu iskoristiti za razvoj bilateralnih odnosa dveju zemalja u svim aspektima.

Protokol o donaciji Ministarstva odbrane NR Kine, u ime Ministarstava odbrane, potpisali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Zoran Popović i izaslanik odbrane Kine stariji pukovnik Vang Haibin.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Изјава амбасадора Манчанга | FLV
Потписивање Протокола  | FLV