Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.06.2014.

Primena novih propisa u oblasti saobraćaja i transporta



Primena novih propisa u oblasti saobraćaja i transportaU aneks sali Doma Garde na Topčideru danas je održana instruktaža o primeni novih propisa u oblasti saobraćaja i transporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Skup, koji su organizovali Uprava za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, okupio je pripadnike sistema odbrane saobraćajne struke, kao i one koji obavljaju poslove iz funkcije saobraćaja i transporta.

Prema rečima pukovnika dr Željka Rankovića, šefa Odseka za saobraćaj i transport Uprave za opštu logistiku, cilj današnjeg susreta je informisanje komandi, jedinica i ustanova o obavezama i procedurama koje proističu iz dva podzakonska akta – Pravilnika o bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju na putevima i Pravilnika o transportu opasnog tereta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Primena novih propisa u oblasti saobraćaja i transportaTom prilikom, pukovnik Ranković je istakao da je donošenjem pomenutih akata normativno-pravno zaokružena i definisana oblast vezana za segmente saobraćaja u sistemu odbrane. On je, takođe, okupljenima predočio i novine koje pomenuti akti predviđaju.