Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.06.2014.

Donacija pripadnika „Kobri“ građanima Krupnja



Kobre odnele humanitarnu pomoc u Krupanj - Izvor: Uprava za odnose sa javnoscu Minisarstva odbranePripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ dostavili su danas humanitarnu donaciju u hrani i mleku prihvatnom centru opštine Krupanj.

Prema rečima kapetana Mirjane Sakić, pripadnici te jedinice samoinicijativno su prikupili novac i kupili neophodne namirnice u nameri da pomognu građanima Krupnja, jednog od gradova kome su nedavne poplave nanele najviše štete.

- Pripadnici naše jedinice učestvovali su  u spasavanju građana iz poplavljenih područja, a smatrali su da je ovo još jedan od načina na koji mogu da pomognu ljudima kojima je, posle svega što se dogodilo, pomoć i dalje potrebna – istakla je kapetan Sakić.

Kobre odnele humanitarnu pomoc u Krupanj - Izvor: Uprava za odnose sa javnoscu Minisarstva odbraneTom prilikom, predsednik opštine Krupanj Rade Grujić, zahvaljujući na donaciji istakao je da je na teritoriji te opštine, koja je još uvek u režimu vanredne situacije, 275 objekata pretrpelo štetu, 38 kuća je potpuno porušeno, a vodovod i kanalizaciona mreža su pretrpeli veoma ozbiljna oštećenja. Situaciju dodatno otežava, kako je istakao, i to što je uništeno i 227 kilometara lokalnih puteva.

Prema njegovim rečima, šteta u toj opštini se preliminarno procenjuje na više od milijardu i po dinara, a u sadašnjoj fazi je najpotrebnija mehanizacija za sanaciju posledica poplava.

Humanitarnu aktivnost pripadnici „Kobri“ tradicionalno organizuju od 2009. godine, tako što dobrovoljno prikupljaju prilog i doniraju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

photoFOTOGALERIJA