Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.06.2014.

Međunarodna konvencija o kvalitetu



Predstavnici Vojne kontrole kvaliteta Sektora za materijalne resurse i ostalih sektora Ministarstva odbrane izlagali su danas na Međunarodnoj konvenciji o kvalitetu –~JUSK ICQ 2014~ koja je održana na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Tom prilikom, u okviru panela posvećenom unapređenju kvaliteta u vojnoj industriji, grupa autora koju je predvodio pukovnik dr Ivica B. Marjanović predstavila je radove  „Značaj poznavanja standarda u procesu modernizacije naoružanja i vojne opreme“, „Projektovanje sistema upravljanja sa aspekta oblikovanja misije, vizije i razvojne strategije u odbrambenim industrijama i remontnim zavodima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”, kao i “Planiranje i izvršenje nabavke: praksa odbrambenih industrija i njihovih kooperanata”.

U nastavku susreta, potpukovnik ~sci ~Tomislav Đorđević izlagao je, u ime grupe autora, učesnicima skupa rad na temu “Preispitivanje i poboljšanje procesa obuke za interne proveravače”, a zatim je predstavljen i rad “Optimalni kvalitet u funkciji uspešnosti poslovanja vojne industrije”.

Cilj  međunarodne konferencije je da obezbedi međunarodni forum za razmenu znanja, iskustava, istraživačkih rezultata i informacija o različitim aspektima stanja, razvoja i primene ~QS, IMS-a i TQM-a~ poslovne izvrsnosti.