Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.06.2014.

Ministar Gašić koordinira aktivnostima na otklanjanju posledica poplava u Obrenovcu



Ministar Gasic koordinira aktivnostima na otkanjanju posledica poplava u ObrenovcuPosle jutrošnje odluke Vlade Republike Srbije da ministar odbrane Bratislav Gašić koordinira svim aktivnostima na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći građanima u Obrenovcu, ministar je u tom gradu predsedavao prvom sastanku proširenog Štaba za vanrednu situaciju kome su prisustvovali državni sekretar Zoran Đorđević, zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i drugi članovi tog tela.

Predstavljajući usaglašene aktivnosti ministar Gašić je za večeras najavio početak akcije čiji je cilj završetak svih poslova koji Štab čekaju u Obrenovcu.

- Već od sutra ujutro preko sto šlepera biće na ulicama grada, a građanima će u iznošenju i utovaru smeća pomagati hiljadu vojnika Pripadnici Vojske Srbije saniraju posledice od poplava u ObrenovcuVojske Srbije - istakao je ministar odbrane i dodao da će Štabom zajednički komandovati general Živković i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

Ministar Gašić je dodao da su dalji koraci dogovoreni i sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim te da očekuje da do petka uveče Obrenovac bude velikim delom spreman da primi svoje građane nazad.

- Vojska Srbije će postaviti dve velike poljske bolnice, na svim prilazima gradu biće stacionirane veterinarske službe, uz dezinfikacione blokade, a uključićemo i sve ABHO resurse kojima raspolažemo, kako bi što pre bila izvršena asanacija i dezinfekcija terena- najavio je ministar odbrane.

Na današnjoj sednici Vlade Srbije zaključeno je da će Gašić, u ime izvršne vlasti, rukovoditi aktivnostima na obezbeđivanju životnih uslova u Obrenovcu, pružanju pomoći građanima i organizacijama koji su pretrpeli štete, kao i u otklanjanju posledica poplava.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Седница Штаба и активности у Шапцу | FLV
Изјава министра Гашића | FLV