Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2014.

U susret 54. međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju 2014“



Sednica Organizacionog odbora 54. međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju 2014“ održana je danas u Domu Vojske. Visoki pokrovitelj takmičenja u kome će učestvovati, kako se očekuje, ekipe iz više od 20 zemalja sveta, je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Trka će se održati od 17. do 22. juna pod sloganom – „Stazama slobode naših predaka“ i biće posvećena obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Ministar odbrane u tehničkoj Vladi Nebojša Rodić, predsednik Organizacionog odbora ovogodišnje trke, izjavio je na konferenciji za novinare koja je organizovana tim povodom, da se mora promeniti način razmišljanja kada je reč o organizovanju velikih sportskih takmičenja u našoj zemlji. Ministar Rodić podsetio je da čuvena trka „Tur de Frans“ nije finansirana iz budžeta nego da je osmišljena i organizovana tako da bude profitabilna. Rodić je rekao da će uprkos problemima u finansiranju, trka sigurno biti realizovana na visokom nivou.

Sednici Organizacionog odbora, pored ostalih članova, prisustvovali su još i ministar omladine i sporta u tehničkoj Vladi Vanja Udovičić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović, Ljubomir Živanović direktor trke, v.d direktora Radio-televizije Srbije Nikola Mirkov i predstavnici lokalnih samouprava gradova kroz koje će trka prolaziti.
Trka „Kroz Srbiju 2014“ startovaće u Požarevcu, a proći će kroz: Kruševac, Priboj, Pale, Rumu i Beograd gde će biti cilj i konačno proglašenje pobednika.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране Небојша Родић | FLV
Прес конференција | FLV