Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.04.2014.

Provera pripremljenosti jedinica za svečanost povodom Dana Vojske Srbije



Na glavnom užičkom trgu mnogobrojni građani okupili su se danas kako bi uz zvuke vojne muzike propratili proveru pripremljenosti jedinica Vojske Srbije za centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije „Đetinja 2014“ koja će se održati u sredu 16. aprila u Užicu u 11 časova.

 Nakon defilea dela jedinica i prikaza operativnih sposobnosti jedinica Vojske Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ocenivši uvežbanost pripadnika kao „vrlo dobro“, podsetio je na burnu istoriju i slobodarsku tradiciju užičkog kraja.

- Pripadnici Vojske Srbije su u završnoj fazi priprema povodom centralne svečanosti obeležavanja Dana Vojske, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i državni vrh.  Ono što posebno raduje je da smo dostigli željeni nivo i da ćemo našim građanima prikazati naše sposobnosti i da u svoju vojsku, kao i do sada, mogu imati puno poverenje, istakao je general Diković izrazivši zahvalnost svima koji su učestvovali u pripremama, a naročito građanima Užica koji su imali strpljenja, ukazujući da je to samo jedan od dokaza da građani naše zemlje cene i poštuju svog vojnika.

Komandant svečanosti general-major Vojin Č. Jondić, takođe je zahvalio Užičanima što su svih ovih dana bili tu da podrže pripadnike Vojske Srbije tokom uvežbavanja za svečanost na Trgu partizana.

Proveri pripremljenosti danas su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, gradonačelnik Užica Saša Milošević, polaznici 57. klase Generalšabnog usavršavanja i 60. klase Komandno-štabnog usavršavanja, predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova, predstavnici SPC i udruženja boraca.

Već tradicionalno, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i ove godine nizom aktivnosti obeležiće 23. april – Dan Vojske Srbije.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић | FLV
Дефиле јединица | FLV