Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.04.2014.

Otvorena multinacionalna edukativna radionica na Vojnoj akademiji



Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić otvorio je danas u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije Osmu godišnju multinacionalnu edukativnu radionicu „Novi studenti, nove metode, nove procene”, za obuku nastavnog osoblja.

Međunarodnu edukativnu radionicu organizuje Konzorcijum NATO Programa „Partnerstvo za mir“ u okviru Programa za unapređenje obrazovanja u oblasti odbrane, pa su prisutne pozdravili i Džon Kejn i Amanda Selers iz Sjedinjenih Američkih Država. Oni su zahvalili Ministarstvu odbrane Srbije i Univerzitetu odbrane za organizaciju radionice, i istakli da je Srbija važan činilac u oblasti vojnog obrazovanja.

General Jevtić je rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti u okviru Programa za unapređenje obrazovanja u oblasti odbrane koje Ministarstvo odbrane organizuje sa NATO partnerima.

- Radionica predstavlja jedinstvenu priliku da se unaprede postojeća teorijska znanja i veštine u oblasti transfera znanja i praktičnog iskustva u primeni savremenih edukativnih metoda u nastavnim procesima. Saradnja u ovoj oblasti veoma je značajna, jer samo moderan i fleksibilan sistem vojnog obrazovanja sa savremenim metodama može da udovolji zahtevima koje nameću izazovi, rizici i pretnje sa kojima se suočavamo, rekao je rektor Univerziteta odbrane.

Cilj radionice je unapređenje sposobnosti nastavnika za transfer znanja u oblasti vojnog obrazovanja uvođenjem najboljih praksi i višestrukih edukativnih metoda u nastavnom procesu. Radionica u Srbiji je prva organizovana u Jugoistočnoj Evropi.

U radu radionice učestvuju predstavnici iz Jermenije, Azerbejdžana, Makedonije, Gruzije, Jordana, Kazahstana, Mauritanije, Moldavije, Mongolije i Ukrajine, kao i tri predstavnika iz Republike Srbije.

Radionicu realizuju nastavnici iz Kanade, Nemačke, Moldavije, Rumunije, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Отварање | FLV