Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.03.2014.

Konferencija o projektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije



U Domu Garde u Topčideru danas je održana konferencija „Razvoj Direkcije za upravljanje projektima i predstavljanje novih projekata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“ kojoj su prisustvovali strani vojni predstavnici, kao i predstavnici međunarodnih institucija i fondova.

 Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, obraćajući se u ime ministara odbrane Nebojše Rodića, istakao je da je ovaj skup prilika da predstavnici tog ministarstva predstave sve ono što su uradili u prethodnoj godini, ali i ono što je planirano za naredni period kada je reč o projektima.

- Direkcija za projekte je postojala i ranije u Ministarstvu odbrane, ali nije bila vidljiva. Okupili smo tim mladih ljudi, koji predvodi direktor Proda Šećerov, čovek sa velikim iskustvom i znanjem upravo u ovoj oblasti – naglasio je državni sekretar Đorđević, zahvaljujući okupljenim predstavnicima na pomoći i donacijama, izražavajući uverenje da će ta saradnja biti proširena

Direktor Direkcije za upravljanje projektima dr Proda Šećerov predstavio je strukturu i zadatke direkcije koju predvodi, ističući da je njena misija da obezbedi projektni servis sistema odbrane.

Nastavak susreta bio je posvećen prezentacijama o značaju pojedinih projekata za sistem odbrane koje je odobrila Evropska komisija u okviru programa ~TAIEX ~u 2014. godini, kao i projekat koji je odobrila Kraljevina Danska. Takođe, predstavljeni su i projekti Vojnomedicinske i Vojne akademije, kao i projekti u oblasti energetske efikasnosti.



photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Конференција  | FLV