Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.03.2014.

Uručeni ključevi novih stanova u naselju "Stepa Stepanović"



Aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su dodeljeni ključevi novoizgrađenih stanova na lokaciji bivše kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Beogradu.

Državni sekretar u  Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević uručio je 18 ključeva i tom prilikom istakao da čoveku koji ima svoju kuću veoma malo nedostaje u životu.

- Dodela ključeva svakog meseca je postala praksa za Ministarstvo odbrane. Danas uručujemo 18 ključeva od 779 stanova, koliko je predviđeno za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ostalo je još 95 stambenih jedinica koje treba da dodelimo. Ovde se nećemo zaustaviti, nastavićemo da radimo, jer postoje planovi za podelu stanova i u ostalim gradovima Srbije, rekao je državni sekretar i latinskom poslovicom poručio prisutnima „sopstveni dom je najbolji dom“.

Zastavnik ~I~ klase Goran Veljković radi u vojnoj službi od 1983. godine. Posle 23 godine podstanarskog života, danas useljava četvoročlanu porodicu u novi stan.

- Od dana dolaska u Beograd čekam stan. Osećam se veoma lepo i sve mi i dalje deluje nestvarno. Možda ću tek za nekoliko dana poverovati u ovo što mi se desilo, rekao je zastavnik Veljković, a njegova supruga je dodala da je velika radost za celu porodicu koja posle toliko godina ulazi u svoj stan.

Današnjoj dodeli ključeva prisustvovali su načelnik Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane pukovnik Milan Sladoje, načelnik Vojnograđevinskog centra „Beograd“ potpukovnik Davorko Palikuća i direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Државни секретар Зоран Ђорђевић | FLV
Додела кључева | FLV