Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2014.

Delegacija Inspektorata odbrane boravila u Alžiru



Tročlana delegacija Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane Republike Srbije, koju je predvodio general-major mr Goran Radovanović, direktor Inspektorata, boravila je od 24. do 27. februara u NDR Alžir, u ekspertskoj poseti Generalnoj kontroli oružanih snaga te države.

Prema rečima generala Radovanovića, poseta je realizovana na osnovu plana međunarodne vojne saradnje Ministarstva odbrane, a njen cilj bio je nastavak i produbljivanje saradnje oružanih snaga dveju država te realizacija kontrola u sistemu odbrane.

- Cilj posete u potpunosti je ostvaren. Tokom boravka u NDR Alžir, naša delegacija imala je priliku da razmeni iskustva u realizaciji inspekcije sa delegacijom Generalne kontrole, a celokupna poseta protekla je u prijateljskom tonu. Imali smo status posete najvišeg nivoa, što je odraz velikog poštovanja saradnika iz Alžira prema našem Ministarstvu odbrane, rekao je direktor Inspektorata odbrane.

General Radovanović razgovarao je sa generalnim inspektorom Generalne kontrole oružanih snaga NDR Alžira general-majorom Benatouom Boumedijenom i njegovim bliskim saradnicima. Tokom godine, očekuje se uzvratna poseta delegacije te severnoafričke države.