Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2014.

Prijem delegacije Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine



Ministar odbrane Nebojša Rodić razgovarao je danas sa delegacijom Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine.

Predsednik Saveza Ljubomir Marković zahvalio je ministru odbrane na prijemu i tom prilikom upoznao ga sa radom i istorijatom Saveza, aktivnostima moguće zajedničke saradnje na obeležavanju jubileja iz balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, oblasti medijske podrške radu udruženja, kao i o drugim pitanjima značajnim za rad Saveza.

Ministar Rodić je ukazao na značaj obeležavanja godišnjice Prvog svetskog rata i učešća pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom ove kao i naredne četiri godine u planiranim aktivnostima u zemlji i inostranstvu. On je podsetio na dosadašnju tradicionalno dobru saradnju sa Savezom udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. i na mogućnost proširenja dalje saradnje u oblasti negovanja tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i na potrebu za aktivnijim angažovanjem u pronalaženju i obeležavanju vojnih memorijala, spomenika i mesta poginulim ratnicima iz ovog perioda.

Predstavnici Saveza su na sastanku ministru Rodiću  uručili  Zavet ratnika oslobodilačkih ratova Srbije i Crne Gore od 1912 do 1918. godine.