Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.01.2014.

Svetosavska svečanost u Vojnoj gimnaziji



Svečanost povodom školske slave Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, održana je danas u Vojnoj gimnaziji. Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva prosvete, Vojske Srbije, opštine Savski venac, kao i profesori i učenici Vojne i Sportske gimnazije, prisustvovali su svečanosti.

Ovogodišnji mladi domaćin bio je Mladen Blagojević, učenik četvrtog razreda Vojne gimnazije.

Episkop lipljanski Jovan (Ćulibrk) obavio je sečenje slavskog kolača, i naglasio da su te dve škole jedinstvene u gradu, narodu i državi, kao što je jedinstven i put Svetog Save kojim je došao do njih.

- Škole baštine nasleđe koje spaja održavanje vojničkog duha i načelo „u zdravom telu zdrav duh“. One treba da vaspitavaju, za vekove koji dolaze, predstojeće generacije, da čuvaju duh kojem nas je naučio Sveti Sava, jednima da uče, drugi da se uče, a svima nama da se radujemo današnjem prazniku, istakao je episkop lipljanski.

Načelnik Vojne gimnazije pukovnik Milan Stević rekao je da treba razmišljati o Svetom Savi i tome šta je učinio za života.

- Kada danas razmišljam o tome, poželim da svako u nama pronađe način da bude bolji prijatelj, roditelj, čovek i radnik, a sve s ciljem da nam Srbija bude bolja, istakao je pukovnik Stević.

Đaci Vojne gimnazije, posle obreda sečenja slavskog kolača, izveli su priredbu u saradnji sa učenicima Sportske gimnazije.





photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Свечаност | FLV