Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2013.

Delegaciju Republike Srbije pri ~CISM~ primio ministar omladine i sporta



Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je delegaciju Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove ~(CISM)~.

Ministru Udovičiću je tom prilikom predstavljen cilj postojanja delegacije - učešće Republike Srbije i Vojske Srbije u razvoju svetskog mira i unapređivanju međuarmijske saradnje, poverenja i pomirenja u regionu kroz sport. 

Razgovarano je i o unapređivanju i razvoju reprezentativnog i vrhunskog sporta u Vojsci Srbije,  o implementaciji posebne tematske celine “Razvoj sporta u vojsci” u okvirni sadržaj nacionalne Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine , kao i o saradnji sa Sportskim savezom Srbije i granskim sportskim savezima. Bilo je reči o edukaciji pripadnika Vojske Srbije u programskim sadržajima koje organizuje Ministarstvo omladine i sporta, mogućnosti razvijanja postojeće infrastrukture, korišćenje i unapređivanja sportskih kapaciteta kojima raspolaže Ministarstvo odbrane, značaj popune sportskog voda vrhunskim sportistima, mogućnosti finansiranja aktivnosti ~CISM~ i sporta u Vojsci Srbije.

Ministar Udovičić je tom prilikom istakao značaj razvoja vrhunskog sporta kao sistema vrednosti od bitnog uticaja na fizičku kulturu i opštu fizičku osposobljenost profesionalnih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Šef Delegacije Republike Srbije pri ~CISM~ pukovnik Dragan Đini najavio je da će, povodom obeležavanja jubileja, deset godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove ~(CISM)~, biti održana svečanost na Vojnoj akademiji, 17. decembra ove godine.