Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.10.2013.

Bronzana medalja za Srbiju na 5. ~CISM~ Futsal kupu



Reprezentacija Vojske Srbije osvojila je treće mesto na ~5. CISM~ Futsal kupu, koji se od 29. septembra do 3. oktobra održao u Skoplju pod pokroviteljstvom Međunarodnog saveta za vojne sportove ~CISM~.

Pobednik turnira, na kome su se takmičili pripadnici oružanih snaga iz šest republika bivše SFRJ, je ekipa Hrvatske. Drugo mesto pripalo je BiH, treće Srbiji, četvrto mesto osvojila je reprezentacija Crne Gore, ekipa Slovenije zauzela je peto mesto dok je šesto pripalo ekipi domaćina.

Specijalni izaslanik ~CISM~ na ovom takmičenju Paulo Barbosa iz Brazila je tokom svečane ceremonije dodele nagrada naglasio da je na turniru iskazana vrhunska igra i fer plej, te da je cilj programa, razvijanje prijateljstva i saradnje u potpunosti ostvaren.

Prvi ciklus turnira ~CISM~ Futsal kupa, čiji je pokretač bila delegacija Republike Srbije pri ~CISM~ uz podršku Generalnog sekretarijata Međunarodnog saveta za vojne sporove iz Brisela i Svetske fudbalske Federacije ~(FIFA)~, završava se sledeće godine kada je domaćin Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine. Dosadašnji organizatori turnira bili su Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija.

Reprezentacija Vojske Srbije nastupila je u sastavu: pukovnik Boško Zorić, vođa ekipe, potpukovnik Dragan Todorov, tehnički rukovodilac, Zvezdan Šljivar, glavni trener, Saša Ozimić pomoćni trener i igrači: kapetani Milenko Cimbaljević, Miroslav Radovanović, potporučnici Miloš Šumarac, Nebojša Jocić, Marko Đorđević, zastavnik Miloš Radovanović, desetari Aleksandar Mihajlović, Dragan Stanković, Petar Vučićević i kadet Demir Hanić.

Vojni izaslanik Republike Srbije u Skoplju, potpukovnik Željko Simić, organizovao je u Ambasadi RS svečani prijem za članove reprezentacije Srbije.