Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.09.2013.

Svečani ispraćaj srpskih mirovnjaka na Kipar



U kasarni "Knjaz Mihailo" u Nišu, danas je upriličen svečani ispraćaj za 46 pripadnika Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci učestvovati u multinacionalnoj operaciji očuvanja mira na Kipru.

Svečanom ispraćaju prisustvovali su general-major Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske i brigadni general Želimir Glišović, komandant Treće brigade KoV, sa saradnicima. Ovo je, inače, peta smena pripadnika VS na Kipru.

General Simović je oficire, podoficire i vojnike podsetio da je mirovna operacija na Kipru uspostavljena 1965. godine u cilju sprečavanja nasilja između kiparskih Turaka i Grka.

- Naša vojska u ovoj operaciji učestvuje sa 46 pripadnika. Vas 35 iz streljačkog voda Trećeg bataljona Vojne policije bićete u kontaktu sa pripadnicima oružanih snaga Mađarske, Slovačke, Kine, Kanade, Argentine, Austrije i zajedno ćete izvršavati borbene zadatke. Od vas očekujem da dostojno predstavljate 3. bataljon Vojne policije, Treću brigadu, Kopnenu vojsku, Vojsku Srbije i našu zemlju - rekao je zamenik komandanta KoV.

Prema rečima kapetana Milana Ristića, komandira voda, on, njegov zamenik i komandiri odeljenja su već posetili zonu koju će nadgledati i upoznali se sa prilikama na terenu.

-Pored toga, svi smo prošli petonedeljnu obuku i izveli trodnevnu vežbu tokom koje je ocenjena naša spremnost za učešće u ovoj multinacionalnoj operaciji - kazao je ovim povodom kapetan Ristić.

Mirovnjake su ispratili i članovi porodica i prijatelji.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Генерал-мајор Милосав Симовић | FLV
Испраћај | FLV
Капетан Милан Ристић | FLV
Старији водник Виктор Урошевић | FLV
Разводник Сања Вујовић  | FLV