Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.07.2013.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na manifestaciji «Mišićevi dani»



U okviru tradicionalne manifestacije «Mišićevi dani», delegacija MO i VS, predvođena pukovnikom Milanom Jovovićem, položila je danas, lovorov venac na Spomenik vojvodi Živojinu Mišiću ispred zgrade opštine u Mionici, uz simbolično podizanje zastave manifestacije i vojne počasti.

Nakon polaganja venaca i prigodnog kulturno-umetničkog programa u Mionici, na platou ispred rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku, održana je svečana sednica SO Mionica, na kojoj su uručena posebna priznanja koje ta opština tradicionalno dodeljuje povodom ove manifestacije.

Među dobitnicima priznanja su  i potpukovnik Tiosav Janković, najbolji u rangu 56. klase Generalštabnog usavršavanja Škola nacionalne odbrane i potpukovnik dr Bojan Pavković, raniji dobitnik nagrade «Vojno delo» za najbolju doktorsku disertaciju u MO i VS. Oni su dobitnici zlatne plakete «Vojvoda Živojin Mišić» koja se dodeljuje za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke, doktrine i stvaralaštva.

Manifestacija «Mišićevi dani» sedamnaesta po redu, održava se svake godine i posvećena je slavnom vojskovođi i strategu, vojvodi Živojinu Mišiću (1855-1921), a sadrži bogat i raznovrstan program, počev od sportskih takmičenja, do izložbi, književnih večeri i koncerata.