Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.06.2013.

Priznanja za organizaciju svečanosti povodom Dana Vojske Srbije



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas priznanja institucijama i pojedincima koji su pomogli uspešnoj organizaciji Dana Vojske, 20. aprila u Kruševcu.

Na predlog Komande centralne svečanosti, Veliku plaketu Vojske Srbije dodelio je Radio-televiziji Srbije i gradu Kruševcu. Plaketu Generalštaba dobio je Veselin Grozdanić, režiser prenosa centralne svečanosti, a Zahvalnicu načelnika Generalštaba, Policijska uprava grada Kruševca.

Obraćajući se prisutnima, načelnik Generalštaba je istakao da je Vojska Srbije Centralnom svečanošću u Kruševcu, pokazala građanima da može da odgovori na sve izazove i zadatke koji se pred nju postavljaju.

– To je i bio naš cilj, koji smo ostvarili, najviše uz vašu pomoć, na naše i na zadovoljstvo ljudi koji vode ovu državu ali i na zadovoljstvo građana Srbije. Zahvalio bih, pre svih, ljudima koji su van sastava Vojske, na velikom doprinosu; RTS-u na profesionalno izvršenom zadatku, gradu Kruševcu, gradonačelniku i njegovim saradnicima, kao i građanima ovog divnog grada, što su stvorili uslove da sve prođe u najboljem redu.

General Diković je, izrazivši nadu, „da ćemo se i iduće godine naći na istom zadatku“, istakao da stanje u Vojsci oduvek odslikava stanje u državi.

- Velikim naporima svih pripadnika Vojske Srbije, uspeli smo da učinimo da danas budemo i korak ispred, na čemu izražavam čestitke svima koji daju doprinos tome – istakao je general Diković.

Zahvaljujući na priznanju, Veselin Grozdanić je istakao da ga je, još kao dečaka, otac, oficir JNA, naučio koliki je značaj poverenja.

– Na tom poverenju u RTS ja vam zahvaljujem, posebno zbog toga što rezultate naše saradnje, koju na njemu gradimo, najbolje osećaju građani Srbije. Želimo vam još mnogo uspeha u radu, a mi ćemo vas u stopu pratiti - rekao je režiser prenosa svečanosti iz Kruševca.

General Diković pohvalio je i nagradio pripadnike Vojske Srbije za poseban doprinos uspešnom organizovanju svečanosti.

Pohvaljeni su general Vojin Č. Jondić, načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba, potpukovnik Dejan Petković, iz Mešovite artiljerijske brigade, kao i pešadijske ešelone Rečne flotile i Garde i zastavni vod iz sastava 4. brigade.

Nagrađeni su pukovnik Dejan Golubović iz Komande Kopnene vojske, pukovnik Željko Gavrilović, načelnik štaba Garde, pukovnik Željko Obradović iz Uprave vojne policije, pukovnik Siniša Kresović, komandant garnizona Kruševac, potpukovnik Velibor Mekić, iz Komande Vazduhoplovstva i PVO, i major Dejan Puškarević iz Rečne flotile.