Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.04.2013.

Poseta predstavnika Generalnog direktorata za naoružanje ~(DGA)~Francuske



Predstavnik Generalnog direktorata za naoružanje ~(DGA)~ iz Francuske Frank Lefebre posetio je Sektor za materijalne resurse Ministarstva odbrane. Domaćin posete bila je Vojna kontrola kvaliteta Sektora za materijalne resurse.

Na sastanku sa gostom iz Francuske razgovarano je o načinu rada i funkcionisanja kontrole kvaliteta u procesu opremanja, remonta i modernizacije sredstava naoružanja i vojne opreme. Direktor Vojne kontrole kvaliteta potpukovnik dr Ivica Marjanović je prezentovao principe i kriterijume rada vojne kontrole i istakao značaj primene zakonskih i drugih propisa u procesu prijema sredstava NVO.

Franku Lefebreu i vojnom atašeu Francuske pukovniku Fabrisu Didu prikazana je novootvorena prezentaciona soba za Dan Vojske Srbije u objektu vojne kontrole kvaliteta sa paletom proizvoda koju proizvodi odbrambena industrija Republike Srbije, a u čiji je proces kontrolisanja uključena Vojna kontrola kvaliteta.

Predstavnika Generalnog direktorata za naoružanje Francuske primila je i pomoćnica ministra odbrane za materijalne resurse Jasminka Todorov. Ona je Lefebrea upoznala sa visokim kriterijumima u prihvatanju proizvoda koji postavlja Sektor za materijalne resurse u čijem je sastavu vojna kontrola kvaliteta. Pomoćnica ministra odbrane informisala je gosta o identifikaciji svih aspekata i značaja vojne kontrole kvaliteta i merama koje se preduzimaju u cilju povećanja nivoa obučenosti kadra i infrastrukturnog unapređenja. kapaciteta. Bilo je reči i o obnavljanju akreditacije od strane Akreditacionog tela Srbije kao i o proširenju obima akreditacije na celokupan Integrisani menadžment sistem IMS.

Frank Lefebre je izrazio zahvalnost na srdačnom prijemu na svim nivoima. Izražena je obostrana želja za nastavkom i proširenjem saradnje.