Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.02.2013.



U Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba danas su dodeljene zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije uručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vučić čestitao je svima predstojeći praznik, Dan državnosti, u želji da se simbolika koju sa sobom nosi nikada ne zaboravi. Taj nacionalni praznik, prema njegovim rečima, vezan je za dva istorijska događaja iz naše ustavno-pravne i vojne istorije - proglašenje Sretenjskog Ustava 1835. godine i podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. godine.

- Danas s ponosom možemo reći da je Vojska Srbije istinski naslednik srpskih ustanika, ali i ratnika i boraca oba balkanska i svetska rata. Republika Srbija danas je faktor stabilnosti u regionu, a njena vojska siguran oslonac razvijanja dobrih bilateralnih odnosa, rekao je ministar i odao priznanje nagrađenima za doprinos koji su dali sistemu odbrane i Republici Srbiji.

- Kao ministar odbrane, član Vlade Republike Srbije, ali i lično, ponosan sam na našu vojsku, jer su u njoj ljudi koji su uvek znali da je sloboda najviši princip koji treba da štitimo, rekao je Vučić.

Ukazom predsednika Republike dodeljeno je 65 zlatnih i 75 srebrnih medalja. Ministar odbrane na današnjoj ceremoniji uručio je 64 odličja.


photoFOTOGALERIJA