Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.12.2012.

Kopnena vojska prva pritekla u pomoć



Pripadnici Vojske Srbije od ranog jutra angažovani su u svim zavejanim mestima u Vojvodini i učestvuju u raščišćavanju puteva i saobraćajnica pomažući stanovništvu koje je blokirano u snežnim nanosima.

Ljudstvo i mehanizacija 17. mehanizovanog bataljona iz Prve brigade Kopnene vojske angažovani su na starom putu Novi Sad - Subotica, na delu Bačka Topola – Feketić gde su do sada izvukli više od 10 autobusa i kamiona.

Nešto pre 18.00 časova, tenk za izvlačenje iz Bačke Topole uspeo je da izvuče prevrnutu cisternu kod mesta Feketić koja je blokirala saobraćaj na tom putnom pravcu, pri čemu su vojnici iz snežnih nanosa izbavili još 33 motornih vozila, autobusa i kamiona kako bi stigli do cisterne.

U toku dana prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda izazvanih snežnim padavinama.

Tokom noći vojnici Prve brigade Kopnene vojske pripremali su tople napitke i nosili ih osobama koje su bile blokirane u automobilima u snežnim nanosima na putevima u Vojvodini.

U toku trajanja snežnih nepogoda sve jedinice Vojske Srbije biće na raspolaganju za pomoć lokalnom stanovništvu.