Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.11.2012.

Sastanak ministra Vučića sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom.

Tokom sastanka potpredsednik Vučić je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom. On je istovremeno ukazao i na to da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da će Beograd primeniti dogovore postignute u Briselu. „Važna su dela, a ne reči. Vlada Srbije je već učinila niz konkretnih koraka u tom pravcu“, istakao je Vučić.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker je izjavio da Sjedinjenje Američke Države snažno podržavaju nastavak procesa evropskih integracija, kao i dijalog sa Prištinom, o čemu svedoči i nedavna poseta američke državne sekretarke Hilari Klinton. Riker je posebno pohvalio posvećenost Vlade Srbije borbi protiv korupcije, jer je to jedan od važnih preduslova za jačanje vladavine prava, kao i stvaranje stabilnog privrednog okruženja za strane investitore.