Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.11.2012.

Obeležen Dan VFC "Zastava film"



Vojnofilmski centar "Zastava film" danas je obeležio svoj dan - 14. novembar i 64 godina postojanja.

Direktor VFC "Zastava film" potpukovnik Mate Vujnović rekao je na svečanosti da je misija te filmske kuće očuvanje filma i filmske delatnosti koja će se u narednom periodu ostvarivati snimanjem nastavnih filmova i ostalih formi savremenom tennologijom i pristupom, daljim usavršavanjem informativne delatnosti u cilju izveštavanja javnosti o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i digitalizacijom filmskog arhiva.

Prema njegovima rečima, prethodna godina je bila teška, oskudna resursima a obeležile su je brojne obaveze.

- Ipak uspeli smo da, delom samostalno, a delom i u koprodukciji, realizujemo neke značajne projekte. Ono što je obeležilo prethodnu godinu je proces konsolidacije u kome smo izabrali polaznu osnovu za budući rad, izabrali projekte koji bi trebalo da budu okosnica u narednoj godini, kao i autore sa kojima ćemo ih realiovati – istakao je potpukovnik Vujnović dodajući da je ta filmska kuća uvek imala sluha za dobre ideje i autore i van sistema.

Čestitajući zaposlenima Dan ustanove, načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik Milivoje Pajović istakao je da uvek treba težiti ka novim načinima filmskog izraza.

- "Zastava film" će nastaviti da postoji, sa izmenjenim likom i strukturom, jer je potrebna sistemu odbrane. Ta kuća će se tek predstaviti javnosti, a u tome ima punu podršku Uprave za odnose sa javnošću – poručio je pukovnik Pajović.