Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2012.

Održana vanredna sednica Senata Univerziteta odbrane



U Rektoratu Univerziteta odbrane danas je održana 10. vanredna sednica Senata te visokoškolske vojne ustanove. Sednicom je predsedavao predsednik Senata, rektor Univerziteta, general-potpukovnik prof.dr Miodrag Jevtić, a zasedanju su prisustvovali i načelnik Vojne akademije, general-major prof. dr Mladen Vuruna i dekan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, brigadni general prof. dr Miodrag Čolić.

Dnevni red današnje sednice odnosio se na usvajanje zapisnika sa devete redovne sednice Senata Univerziteta odbrane, izbor u zvanje nastavnika–docenta, izbor i reizbor u zvanje nastavnika–vanrednog profesora, kao i izbor u zvanje nastavnika–redovnog profesora na Univerzitetu odbrane.

Prema rečima rektora Jevtića, današnja sednica je sazvana sa ciljem da se članovi Senata upoznaju sa kandidatima, čuju mišljenja stručnih veća, kao i da se glasa o njihovom izboru. On je, takođe, istakao da je prilikom izbora kandidata vođeno računa o poštovanju pravila i standardima koji su propisani statutom tog univerziteta.

- Da je mesto univerziteta u Ministarstvu odbrane prepoznato svedoči i zadatak izrade nacrta Zakona o obrazovanju u sistemu odbrane koji nam je poveren, za šta su već preduzeti početni koraci, jer smo svesni njegove ozbiljnosti - istakao je general Jevtić.

Na sednici u zvanje nastavnika – docenta na Univerzitetu odbrane izabrani su pukovnik dr sci. med. Janko Pejović, u zvanje docenta za predmet medicinska biohemija, pukovnik dr sci. med. Dušan Mileusnić u zvanje docenta za predmet radiologija, potpukovnik dr Nenko Brkljač, u zvanje docenta za užu naučnu oblast sistem logistike, kao i dr sc. farm. Snežana Đorđević, u zvanje docenta za predmet medicinska hemija.

Kada je reč o drugoj tački dnevnog reda, na današnjoj sednici, brigadni general prof. dr Bojan Zrnić, reizabran je u zvanje vanrednog profesora za užu naučnu oblast radarska tehnika, pukovnik doc. dr Novak Stamatović izabran je u zvanje vanrednog profesora za predmet paradontologija sa oralnom medicinom, a doc. dr Evica Dinčić, izabrana je u zvanje vanrednog profesora za predmet neurologija. U najviše nastavničko zvanje redovnog profesora na Univerzitetu odbrane u Beogradu, u završnom delu zasedanja, izabran je profesor dr Goran Kilibarda, za užu naučnu oblast matematika.

Sve odluke o izboru kandidata u nastavnička zvanja na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane članovi Senata su doneli jednoglasno.