Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.10.2012.

General Bjelica obišao jedinice u Valjevu i Šapcu



Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Milan Bjelica obišao je danas deo jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku u garnizonima Valjevo i Šabac.

Obilazak je počeo u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ gde su generala Bjelicu dočekali komandant Komande za obuku brigadni general Dušan Stojanović i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vojin Č. Jondić.

Na početku obilaska, ekipa Generalštaba Vojske Srbije, koja je kontrolisala jedinice razmeštene u ovoj kasarni – 2. centar za obuku, 22. pešadijski bataljon i 24. divizion samohodnih višecevnih lansera raketa, referisala je generalu Bjelici o nađenom stanju u kontrolisanim sastavima.

Zamenik načelnika Generalštaba je nakon toga razgovarao sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz garnizona Valjevo i informisao ih o aktuelnom stanju u Vojsci i težišnim zadacima za naredni period.

U nastavku posete general Bjelica obišao je Prvi pontonirski bataljon Rečne flotile u kasarni „Cerski junaci“ u Šapcu.

Nakon referisanja ekipe Generalštaba general Bjelica je sagledao uslove u kojima šabački pontonirci izvršavaju redovne zadatke i razgovarao sa pripadnicima garnizona.